Byggkonsult

Eterix, ÄLMhult

December, 2016
Vi har projektering, dimensionering och tillverkningsunderlag till denna stomme. Eterix är ett företag i Älmhult som sysslar med automation och produktionsteknik.
De nya lokalerna är på ca 1800m². Lokalerna kommer betjänas av en 4 tons travers och en 16 tons travers.

ica maxi, södertälje

September, 2016
GT Svets AB skall uppföra en ny ICA Maxi butik i Södertälje. Till projekteringen av denna butik har GT Svets valt att vi skall hjälpa dem med dimensionering, 3d modellering och kompletta tillverknings- och montagehandlingar för stålstommen.
www.gtsvets.se

Willys, österåker

Augusti, 2016
Vi har fått i uppdrag av Chrisma Svets och Smide i Falköping att dimensionera stålstommen till en ny Willys butik i Österåker.
www.chrisma.se  

Postterminalen, Lund

Nybyggnation
Juni, 2016
Vi projekterar, dimensionerar och gör tillverkningsunderlag till Postens nya lokaler i Lund.
Det är ett höghus som består av parkeringsgarage i källaren samt sju våningar över marknivå.
Huset skall börja monteras under september. Vår beställare är Smidmek AB.

Kv Karl XV,  Landskrona

Nybyggnation av trapphus
Juni, 2016
Projektering av trapphus i centrala Landskrona. Pga av utrymmesbrist byggs trapphuset komplett på gatan utanför och lyfts i sin helhet på plats.
Förra året projekterade vi ett liknande trapphus till grannfastigheten och fick förnyat förtroende även denna gången. Byggentreprenör är Peab och Smidmek är smidesleverantör.

trioplast, smålandsstenar

Ny konstruktion till nya maskiner
Maj, 2016
J3M har utformat och konstruerat en höjning av taknivån för att göra plats för två maskiner. Innuti byggnaden har vi konstruerat fyra nivåer bjälklag för maskiner samt travers på översta nivån. Ett komplext och roligt projekt som krävt att vi tänkt ”utanför boxen”.

terminalen, helsingborg

Nya kontorslokaler 
Maj, 2016
Vi på J3M har projekterat och dimensionerat allt stål i byggnaden utifrån systemhandlingar från Sweco. Även projekteringssamordning med leverantörer av betongväggar, HDF, fasadmoduler, fackverk och takplåt. Projektet har projekterats i 3d av inblandade projektörer. Byggherre var fastighetsbolaget Wihlborgs, NCC totalentreprenör och smidesentreprenör var Smidmek i Eslöv.  

Gummifabriken, värnamo

Om - och tillbyggnad 
Maj, 2016
I samarbete med BSV har vi tagit fram en stålmodell för kulturanläggningen Gummifabriken. Stålmodellen har sedan resulterat i tillverknings- och montageritningar på allt stål i byggnaden. Tage och Söner är totalentreprenör och Hylte Svets har levererat och monterat stålkonstruktionerna.

trapptorn, oxelösund

Nybyggnation av trapptorn
Maj, 2016
Vi har konstruerat ett ca 40 meter högt trapptorn med nio planer på uppdrag av Häfla Bruk. Trapptornet står precis vid havet jämte silosar vilket ger stora vindlaster att ta hänsyn till. Häfla Bruk leverar och monterat detta stålstativ tillsammans med deras trappor och räcken.
Se mer